A világ leghíresebb képei

Számomra ezek a The Best Of. De azt hiszem nem csak nekem tetszenek a lentebb közölt képek. Most idő híján csak a legjobb 5 képet adom közre. Ha szerinted van olyan ami kimaradt, kérli a megjegyzéseknél add közre.


1. helyezett


Afgán lány (Steve McCurry, 1984)



Sharbat Gula kb. 12 éves volt, amikor a fotó készült. A szovjet bombázás eredményeképpen elveszítette a szüleit, és testvérével illetve nagymamájával gyalog kelt át a hegyeken, hogy eljusson a menekülttáborba. Ma három gyerekes családanya.

2. helyezett


Éhező gyermek és keselyű (Kevin Carte, 1994)




Ahogyan Anna Frank arcot adott a zsidók szenvedéseinek, ez a kép az afrikai éhezés valóságát mutatta meg emberek millióinak. Miközben a szudáni kislány az éhhalál küszöbén van, a keselyű türelmesen várakozik. A kép publikálásának napján több százan keresték meg a New York Times-t, hogy mi történt a gyerekkel. Végül az újság külön üzenetben tudatta, hogy a gyereknek sikerült elvonszolnia magát az ENSZ táboráig, utána viszont nyoma veszett. Kevin Carter, a fotós Pulitzer díjat kapott a képért, három hónappal később azonban öngyilkos lett.
3. helyezett
Ebéd a felhőkarcoló tetején (Charles C. Ebbets, 1932)

A kép a GE Building építése közben készült. A 69. emeleten.

4. helyezett
Zászló a Reichstag-on (Jevgenyij Haldej, 1945)

1945. májusában két szovjet katona kitűzi a Szovjetunió zászlaját a Reichstag épületére Berlinben.
5. helyezett
A milicista halála (Robert Capa, 1936)

A spanyol polgárháború leghíresebb képe a katona halálának pillanatában készült. A mai napig vita van a kép eredetiségéről, de a szakértők többsége elfogadja annak.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések