Túl vagyunk rajta...

Tegnap este megtörtént a Polgármesteri tisztség ünnepélyes átadása. Számomra nagy öröm volt, hogy korrektul, tényleg ünnepélyesen folyt az első testületi gyűlés. Ozsinak hatalmas LIKE ahogyan Kálmánnak megköszönte, ajándék, egy üveg, a szöveg .....
Nem szeretnék jósolgatni, előrelátónak tetszelegni, de tegnap az ülés alatt volt egy olyan érzésem, hogy jó lesz ez a csapat. Mihamarább összeszokni, egymást okos ötletekkel támogatni és keresni a legjobb megoldásokat a mindenkori problémákra! Persze önzetlenül és tisztességgel.
Jó volt látni, mennyien voltunk. Nem tudom meg volt e szervezve, vagy valóban ennyire érdekelte az embereket a Testület első ülése. Remélem az érdeklődésüket majd fokozzuk a tevékenykedésünkkel, döntéseinkkel. Ehhez kívánok minden Képviselőtársamnak sok sikert és kitartást.

Ha van egy kis időm és persze hangulatom hozzá, Márait olvasgatom. Igen, Máraihoz hangulat kell, átszellemülés és sok idő, hogy megértsd. Próbálgatom. Lelkileg mindíg feltölt. Egyik könyve az Ég és Föld, talán a Füveskönyv után a második legjobb, ha egyáltalán lehet Márai írásait rangsorolni, s ebben lapozgatva találtam az alábbi bejegyzést Utak címmel.

Megéri elolvasni.

Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó, tavaszi erdőbe. Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések