iPad II.

Már hetek óta terjeng a pletyka, hogy az Apple nagy dobásra készül és nemsokára a sikeresen elindított iPad második verzóját készül bemutatni. A technet is az alábbiakat írja:

"A legfrissebb pletykák szerint az Apple második generációs iPadjében duplázódik a felbontás, így jelentősen nő - megnégyszereződik - a pixelek száma. Legalábbis erre utal az iBook app.

Tavaly nyáron az iPhone 4-ben megduplázódott a kijelző felbontása, a pixelek száma pedig négyszereződött a korábbival azonos felületen, ezzel a pixelsűrűség az iparágban kiemelkedő 326 pixel/inch (ppi) értékre nőtt - ez lett a sokat vitatott „Retina Display". Az Apple indoka szerint ugyanis körülbelül ekkora pixelsűrűségnél az emberi szem már nem képes az egyes pixelek elkülönítésére. Pletykák szerint most hasonló várható a második generációs iPad esetében is.

Az első iPad 1024x768-as, 132 ppi felbontásra képes, ám az iBook appban látható grafikák arra engednek következtetni, hogy 2048x1536-ra nő a felbontás, így a pixelek száma négyszereződik, a ppi 264 körül alakul majd, ami 9,7 colos kijelző esetében rendkívüli képminőséget eredményezne. Igaz, nem 300 feletti a pixelsűrűség, de az iPad kijelzőjét távolabbról nézzük, mint az iPhone-ét, így a hatás közel azonos lenne.

A natív felbontás négyszeresére növelésével azonban van néhány probléma: a nagyobb felbontású kijelző jelentősen növelné a gép processzorigényét, az A4 ARM processzorból erősebb utódra lenne szükség: ez lehetne a pletykák során felmerült A5, vagy A8 mag, de a jobb minőségű panel, erősebb processzor, erősebb akku jelentősen megdobhatja az árat. 

Folyik a találgatás, ahogy már az Apple esetében megszokott; legutóbb olyan pletyka kelt szárnyra, hogy eltűnik a "Home" gomb, így az új iPad (és az új iPhone) fizikai navigációs gomb nélkül érkezne. Hogy a különféle pletykákból mi jön be, az hamarosan kiderül, hiszen - szintén pletykák szerint - az új iPad hamarosan, napokon belül bemutatkozik."

Naponta használom. Brutális egy gép. Ha nem használod nem hiányzik, de ha egyszer elkezded használni, olyan lesz mint a mobilod. Mindenhová viszed magaddal. Nekem a második fejem. Ajánlom mindenkinek, kóstoljon bele a használatába. Nem bánja meg az bizti.

Steve jobbulást neked. Hallom betegeskedsz. Remélem hamar visszatérsz az Apple élére és még sok remek kütyüvel kényeztetsz bennünket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések