Eladó a Posta

   Már többszöri próbálkozás árán sem sikerült az illetékeseknek a posta épületének értékesítése. Hogy mi az eladás oka? Nem tudom. Valószínűleg a postának és a telefonosoknak egyszerűbb lenne az élet, ha inkább bérelnék az épületet, mintsem a karbantartásával, fűtésével bajlódni. Meg lehet őket érteni.
 
 Mi legyen az épülettel? Több oldal is ezt kérdezi. A posta, az önkortmányzat és a falu lakosai is. A felvetett problémára megtalálni a legjobb megoldást nem lenne nehéz. Az épületet sürgősen megvásárolni a tulajdonostól, az alsó szintet a posta bérelné, a hátsó részét a telefonosok, az emelet pedig egy lakás lehetne, az arra rászorulónak. Csak hát.......
1. Az épület ára igen magas, valahol  800 ezer korona értéken mozog.
2. Nem ér annyit. Első rálnézetre.
3. A falunak egy fillére sincs a megvásárlására. Hitelt erre pedig senki sem adna.
4. Nincs, még a ködös távolban sem, érdeklődő, akivel le lehetne ülni, s az emelet bérbeadását szóba hozni neki.

Szerencsére nincs egyáltalán érdeklődő az épületre, főleg a "poprádi" ingatlankeresők nem szimatolgatnak az épület körül. Eddig. Szerencsére. Mivel a posta komolyan hirdeti az eladást, csak idő és alku kérdése, mikor találnak az épületre vevőt. Mert, ha valamit le lehetne az árból alkudni, a posta az egész földszintet bérelné, a telefonosokkal együtt, akkor már nem egy rossz buli.
Gondolkodjunk rajta közösen.

Létrehoztam egy szavazóládát a blog oldalsó paneljén, ahol leadhatod szavazatodat, elmondhatod mi a véleményed erről a témáról. Arra kérlek legyen véleményed, mert egyikünknek sem mindegy, mi lesz falunk központjában, a posta épületével. Ne hagyjuk, hogy valaki lezülessze!

Megjegyzések

  1. A posta épületére még szüksége lehet Ipolyszakállosnak.
    Az ingatlan piac jelenleg stagnál, de előreláthatólag az év végén (legalább is az ingatlan piac szakértői szerint) ismét beindul. Jelen esetben, aki megteheti, még inkább vásárolni igyekszik mint sem eladni. A posta épülete a falu központjában van, ezért nagyon meg kell fontolni kinek lesz átengedve. Persze ha az önkormányzat anyagi helyzete nem teszi lehetővé a vásárlást, akkor nehéz feladat előtt áll a község.
    Hangosan gondolkodva a következő jutott az eszembe: egyetértek Árpival, hogy valószínűleg a magas üzemeltetési költségek végett igyekszik a posta megszabadulni az épülettől. Jó lenne utána járni, hogy évi szinten mennyit tesz ki villany és a fűtési költség. Ennek tudatában lehetne elgondolkodni azon, hogy a község átvállalná ezeket a költségeket úgy, hogy egy családnak bérbe adná az emeletet lakhatás céljából.A bérlők annyi bérletet fizetnének amennyi fedezné a villany és a fűtési költségeket (ha nem aránytalanuk magasak). Ezzel időt lehetne nyerni ahhoz, hogy a község megtalálja a szükséges anyagiak forrását.
    Persze ez csak egy gondolat, de ha többen is gondolkodunk a megoldáson, nagyobb az esély, hogy meg is találjuk.
    Kiss György

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések