Könyvbemutatókon vettem részt

Imádom az irodalmat. Szeretek olvasni, főleg a jó könyveket, természetesen. A kortárs mai magyar illetve felvidéki magyar irodalom a szívem csücske. Ezért is van az, hogy ha új könyv jelenik meg a piacon, máris érdekel, s ha a témája tetszik, íróját ismerem, meg is vásárolom.

A történelmi regények reneszánszukat élik. Én legalábbis így érzékelem. Szinte havonta jön ki új könyv, s általában 4-5 író az aki regényeivel remekel,  ezekben az időkben.

Múlt hétvégén Dunaszerdahelyen járva nem hagyhattam ki, hogy részt ne vegyek egy rendezvényen, ahol Bíró Szabolcs, Bán Mór, Benkő László és mások adták egymásnak a mikrofont, mutatták be könyveiket, dedikáltak. Számomra ez az igazi karácsonyi ajándék! Lehetőséget adni  az olvasónak, hogy kedvenc szerzőivel találkozhasson. Az író mindíg annak az egy olvasónak ír, aki olvassa művét, legyen az egy adott személy vagy akár egy ország teljes lakossága.  S ha az olvasót megérinti a mű egésze, már megérte a fáradtságot. Mindig  a történelemi regényt szerettem igazán olvasni kezdve Gárdonyit, majd Koszolányival folytatva egészen napjainkig. Ma olyan bőséges a kínálat, amit az ilyen rajongó mint én, még álmodni sem mert. Jó volt velük tölteni az estét. Remélem folytatják ezt a termékeny írói korszakot, mert az elindult igyekezet hasznos, mindannyiunk számára. Megismerni és megszerettetni nemzetünk történelmét. Tisztán látni a zavaros, sokszor mások által is ködösített múltunkban.

Még nagyobb öröm számomra, ha olyan író könyvbemutatójára kapok meghívást, aki tőlem pár falunyira lakik, s akit személyesen ismerek és tisztelek.

Százdi Sztakó Zsolt tegnap mutatta be legújabb könyvét. Nagy élmény volt számomra részt venni az eseményen. Szeretem olvasni Zsolt verseit, novelláit. Valahogy mélyebben, bennsőségesebb hangnemben ír mint a többiek általában. Igazából nem tudom megfogalmazni mi az a több, amit ad, de érzem hogy a gondolat ami soraiból sugárzik az tiszta, erőt ad és felvidít.

Köszönöm Zsolti, hogy írsz.

Csak így tovább.















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések